Salta al contingut

AJUDA PER A LES FAMÍLIES

Què podem fer quan tenim diferents punts de vista?

Què podem fer quan tenim diferents punts de vista?

 Les diferències en els gustos, hàbits i personalitat poden ser tot un repte per als matrimonis. Però hi ha alguns temes que poden ser encara més delicats, com per exemple:

  •   Quant de temps passar amb la família

  •   Com administrar els diners

  •   Decidir si es tindran xiquets

 Què pots fer si tu i el teu cònjuge teniu punts de vista oposats?

 El que hauries de saber

 Ser compatibles no significa ser idèntics. Ni tan sols els matrimonis més compatibles tindran sempre el mateix punt de vista, inclús en qüestions importants.

 «Vaig créixer en una família molt unida. Els caps de setmana ens ajuntàvem amb els meus iaios, els tios i els meus cosins. Però la família del meu home no s’ajuntava tant. Així que tenim un punt de vista diferent sobre quant de temps passar amb la família o parlant amb els familiars que viuen lluny.» (Tamara)

 «La meua dona i jo vam créixer amb diferents prioritats a l’hora d’administrar els diners. Durant els primers mesos de casats, vam tindre algunes discussions sobre açò. I el problema no es va resoldre ni amb una conversació ni amb dos.» (Tyler)

Dos persones poden vore el mateix paisatge i tindre diferents perspectives. El mateix pot passar amb un assumpte en el qual no estan d’acord

 Cedir no sempre és suficient per a solucionar alguns problemes. Per exemple, què passa si un dels sogres es posa malalt i necessita que el cuiden? O, què passaria si un dels cònjuges vol tindre fills, però l’altre no? a

 «La meua dona i jo hem tingut unes quantes conversacions llargues sobre tindre fills. Ella cada volta pensa més en açò, i els nostres punts de vista cada vegada estan més oposats. No veig la manera de posar-nos d’acord.» (Alex)

 Tindre diferents punts de vista no hauria de condemnar el teu matrimoni al fracàs. Alguns experts diuen que si no et poses d’acord amb el teu cònjuge en un tema seriós, hauries de fer el necessari per a aconseguir el que vols, encara que això signifique acabar amb el teu matrimoni. Però esta «solució» dona massa importància als teus sentiments i molt poca al vot que féreu davant de Déu d’estar units passe el que passe.

 El que pots fer

 Estigues decidit a complir el teu vot matrimonial. Sereu més capaços d’afrontar el problema si actueu com un equip i no com adversaris.

 Principi bíblic: «Allò que Déu ha unit, que l’home no ho separe» (Mateu 19:6).

 Calcula les despeses. Per exemple, suposem que un dels cònjuges vol tindre fills però l’altre no. Hi ha una sèrie de factors a tindre en compte:

  •   La solidesa del vostre matrimoni.

     Està el vostre matrimoni preparat per a l’estrés afegit que suposa criar un fill?

  •   Les responsabilitats de ser pares.

     Inclou molt més que sols donar-li menjar, roba i sostre.

  •   La vostra situació econòmica.

     Podeu mantindre l’equilibri entre el treball, la família i altres obligacions?

 Principi bíblic: «¿Qui de vosaltres, si vol construir una torre, no s’asseu primer a calcular-ne les despeses?» (Lluc 14:28).

 Analitzeu tots els factors relacionats. Potser podeu resoldre alguns punts en els quals no esteu d’acord. Per exemple, si la qüestió és tindre fills o no, el cònjuge que no vol tindre’n podria fer-se les següents preguntes:

  •   «Quan dic que no vull tindre fills, ¿vull dir mai, o sols per ara

  •   «Estic dubtós perquè no sé si seré un bon pare?»

  •   «Estic preocupat perquè pense que el meu cònjuge no em farà tant de cas?»

 Per altre costat, el cònjuge que sí vol tindre fills podria preguntar-se:

  •   «Estem preparats per a les responsabilitats de ser pares?»

  •   «Ens permetria la nostra situació econòmica criar un fill?»

 Principi bíblic: «La saviesa que ve de dalt [...] és raonable» (Jaume 3:17 NM).

 Reconeix els avantatges del punt de vista del teu cònjuge. Dos persones poden vore el mateix paisatge i tindre diferents perspectives. De la mateixa manera, una parella pot vore un tema, com per exemple, en què gastaran els diners, des de punts de vista diferents. Quan parleu de qualsevol situació on els punts de vista xoquen, comenceu per les coses que teniu en comú.

  •   Quins objectius teniu en comú?

  •   Quin avantatge té cada punt de vista?

  •   Pel bé del vostre matrimoni, ¿podria un dels dos, o els dos, ajustar el seu punt de vista per adaptar-se a l’altre?

 Principi bíblic: «Que ningú no busque el propi interés, sinó el dels altres» (1 Corintis 10:24).

a Els temes importants s’han de parlar abans de casar-se. Tot i això, les circumstàncies poden canviar, o amb el temps un dels cònjuges pot canviar d’opinió (Eclesiastés 9:11).